Je Mana zdravou alternativou k obyčejnému jídlu?

Na jídlo by se nemělo spěchat. Sednout si a v klidu si svůj oběd, večeři či svačinu sníst, bez nějakého vyrušování a rozptylování, tak by mělo ideální stravování vypadat. Během dne se však často vyskytnou chvíle, kdy si takhle k jídlu sednout nestihnete. Nebo kdy si ho vůbec nestihnete ani v klidu připravit.

Naštěstí dnes existují alternativy, jak se najíst rychle a zároveň zdravě. Je to práškové jídlo, respektive drink Mana. Ke snazší variantě, jak rychle zahnat hlad, jen tak nepřijdete. Stačí si otevřít sáček, vysypat jeho obsah do vody a můžete obědvat. Takový, jak uvádí výrobce, představuje plnohodnotnou náhradu jídla. Alespoň co se výživových hodnot týká.

Jak ale uvádí mana recenze na portálu ecoblogu, o stoprocentní náhražku klasického jídla nejde. Uvařená porce jídla totiž také nějak vypadá, voní a nabízí komplexnější chuťový zážitek. O společenské funkcí jídla nemluvě. Mana tak slouží primárně ve chvíli, kdy se ocitnete v časové tísni a chcete zahnat pocit hladu.

Co vám Mana přinese?

V první řadě je to příležitost najíst se rychle, ať už v případě, že nestíháte, nebo nemáte jinou možnost. Ve zmiňované recenzi na portálu ecoblog autor uvádí, že Manu otestoval i při túře na horách. Pomohla mu rychle zahnat hlad a dodala potřebné živiny. Tím se dostáváme k další variantě použití, Manu oceníte na cestách, kde nemáte možnost pouštět se do nějakého složitějšího vaření.

Nespornou výhodou many velmi snadná příprava. K jedné porci vám postačí dvě odměrky prášku, 300 gramů vody a láhev (shaker), v níž obě ingredience řádně promícháte.

Mana je také zdravou alternativou. V recenzi ji autor srovnává s bagetou či jiným typem fastfoodu a dospívá k závěru, že jde o mnohem zdravější možnost. Mana se skládá ze 42 ingrediencí, obsahuje 6 proteinů, 6 rostlinných tuků a 8 druhů vlákniny. Zasytí vás, poskytne všechny potřebné živiny, ale těžko vám po ní rozhodně nebude.

Drink, nebo prášek?

Výrobce dodává Manu ve dvou základních variantách. Buď v podobě prášku, nebo jako už hotový drink. První varianta je výrazně levnější. 1 balení obsahuje 7 sáčků, z každého připravíte 5 porcí drinku. V přepočtu na jednu porci utratíte zhruba 36 Kč. Za pohodlnější, avšak méně skladnou možnost si pak připlatíte 30 Kč na jediné porci.

Chuťově není mezi předpřipraveným drinkem a drinkem z prášku žádný rozdíl. Obě varianty výrobce nabízí v několika příchutích, k nejpopulárnějším patří čokoládová a základní tzv. Origin.

Vyplatí se Mana?

Utratit za jednu porci jídla, která vás plnohodnotně zasytí, 36 Kč, je velmi výhodné. Když uvážíme i pohodlnost přípravy a dostatečné výživové hodnoty, může Mana sloužit jako skvělý doplněk jídelníčku pro určité momenty. Pokud by vás stále stejná chuť Many mohla po čase přestat bavit, existuje množství receptů, které z obyčejného práškového drinku za pomoci pár dalších surovin vytvoří chutný pokrm.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *